Expositie 24 - 25 juni 2017

Prominent en omringd met brandende lichtjes stond een foto van Alexander (Alex) zaterdag 24 en zondag 25 juni centraal in het Hurns kerkje in Hurwenen met daaronder de tekst "Er is niets dat voorgoed verdwijnt als je de herinnering bewaart".

Het is een eerbetoon van de familie die met een tweedaagse expositie zijn nagedachtenis in ere houdt. Alexander overleed vorig jaar 6 juni op 24 jarige leeftijd. Zijn geboortedag was 24 juni, de eerste dag van zijn expositie waarin de grote collectie kunst zijn aanwezigheid benadrukt. Zijn grote vriendengroep mist hem nog steeds. "Hij had een hoge prestatiedrang in zijn creaties", aldus zijn vrienden. "Hij was altijd bezig, was altijd aan het knutselen. Hij was ook altijd onrustig, hij moest bezig blijven. In alles zag Alex kunst. Speelgoedriddertjes, een poppenarm of beentje, een lammetje uit de kerststal, oude schoenen, een boeddha, het zit allemaal verwerkt in sculpturen en assemblage kunst. Het is geschilderd en getekend op schilderijen en op T-shirts.

Bezoekers

De ongeveer 500 bezoekers die deze tweedaagse expositie "Jeugdstijl" op zaterdag en zondag bezochten waren en zijn nog steeds onder de indruk van de tentoongestelde kunstcollectie van Alex Rietveld

Weekblad De Toren 29 juni 2017 correspondent Truus Peters